Известие

Collapse
No announcement yet.

До колко сте пълнили оборотомера на пета скорост? 2.4 / 136 коня

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

лошото е , 4е темата е супер разводнена. тука едни обороти се 4етат, едни работи... хвар4ат совалки с по 8- 9000 оборота...
    въпроса бе6е, според мене, защо 4овека не може да вдигне пове4е от 4К оборота, и към колегите с 2.4 JTD. според мен, проблемите от подобно естество биха интригували и собствениците на 1.9 JTD , a и не само. проблема е комплексен, говоря за дизеловите агрегати, моята ли4но го няма проблема, но другия автомобил които също е ТD го "притежава" и просто е интересно от къде идва проблема. 1-ва и 2-ра нямат проблем до 4ервената граница, но от там нататък не може да ка4и и 3000 оборота. та ако някои е запознат, моля да сподели...

извинявам се ако сам се отклонил от темата...

Comment

Специално тоя случай на 5-та да не иска повече от 4000 мисля с такъв товар и кой знае в какъв участък. Може би лек баир. На магистралата да речем може да е лек баир и да ти се струва, че е равно. Нормално според мен.

И аз с още двама души и куфари с багаж на магистралата и при 37 градуса навън повече от 200 не мога да направя, но сам в колата съм стигал и 240 по километраж при хладно време. Голямо влияние оказва температурата на въздуха. Ако е пътувал човека в 40 градусовите горещини и на климатик е напълно нормално. Я да пробва вечер когато е по-хладно сигурно друг ще бъде резултата.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
        Специално тоя случай на 5-та да не иска повече от 4000 мисля с такъв товар и кой знае в какъв участък. Може би лек баир. На магистралата да речем може да е лек баир и да ти се струва, че е равно. Нормално според мен.

И аз с още двама души и куфари с багаж на магистралата и при 37 градуса навън повече от 200 не мога да направя, но сам в колата съм стигал и 240 по километраж при хладно време. Голямо влияние оказва температурата на въздуха. Ако е пътувал човека в 40 градусовите горещини и на климатик е напълно нормално. Я да пробва вечер когато е по-хладно сигурно друг ще бъде резултата.
        Така си е, жега беше и е възможно точно тоя очастък от пътя да ми се струва равен но да е леко баир. Не ми остана време тази седмица да я видя без товар и с дизел на еко как ще е ситуацията но едва ли ще има повече от 7-8 км/ч разлика (поне аз така мисля)

Comment

Моето мнение е да си караш колата и да не си правиш експерименти с живота си. 200 км/ч е сериозна скорост. Пътищата ни не са толкова качествени за такива скорости. Изглежда ти равно и изведнъж идва неравност или дупка която я виждаш в последниа момент...
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Колегата е прав, отиди на диагностика, ако кажат че е ок,значи е. Ако искаш повече обороти отиваш за чип. Но умната с тези скорости,ако найстина излезе дупка, играта свършва.
            sigpic
            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

аз съм дигал 195 но беше към 4200 оборота. имам го документирено на клип

Comment

Aко някой е решил да тества скоростоспособностите на автомобилчето си, бих го посъветвал да го прави в отсечката Пловдив - Стара Загора, както и Карнобат - Бургас. Завоите не са с обратни виражи, сигурно знаете и рисковете са по-малки. Все пак не трябва да се подценяват и другите участници в движението, които винаги са способни да ни изненадат "приятно".

Бъдете здрави.
                "I'll prepare and one day my chance will come"
                Alfa Romeo 156 2.4 JTD + чипче...

Comment

има си летища за тази цел. на пътя си има ограничения

Comment

Напълно съм съгласен, но малко хора имат самолети...!?
                    Не мисля, че някой спазва стриктно ограничението от
                    120км/ч, както и всички други ограничения, дори и ти колега.
                    Не те познавам и си запазвам правото да греша..
                    "I'll prepare and one day my chance will come"
                    Alfa Romeo 156 2.4 JTD + чипче...

Comment

Не са само там очастъците Е79 в посока кулата от перник до долна диканя е магистрала там 200 права на един участък ама не съм шпорил много
                      sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                      Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                      Ramstein - Benzin
                      https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

на пътя (магистралата) бургас-карнобат както каза колегата е добре за високи скорости и често съм единствения автомобил който минава, не е натоварено по принцип. но тва не беше темата, всеки си има глава на раменете да прецени с колко да кара. имам го документирано и аз тея 195 км/ч на 4000 оборота но е клип с ужасно качество и няма за какво да го качвам тука...

Comment

Мисля, че темата се изчерпа и започва да се разводнява със спам.

Освен това, подбудителството към рисково каране не се приема добре в този форум. За тази цел си има трак дей и други организирани и охранявани мероприятия.

Поради тези причини, смятам да заключа тази тема. Ако някой има сериозна причина да отключа темата отново, да ми се обади.

Поздрави

Comment

Working...
                          X